dichtbij
Wetenschap

Hennepplastic kan het gezicht van de wereld veranderen

Blog-Cannabis

Hennepplastiek, zeer biologisch afbreekbaar en niet giftig voor de mens, zou het aanzien van de wereld kunnen veranderen

Wist je dat het tussen 500-1 000 jaren duurt voordat plastic is afgebroken? Plastic vervuiling vernietigt onze planeet minuten na minuut. In feite wordt zoveel plastic elk jaar weggegooid, het zou de aarde vier keer kunnen omringen ... Dit plastic wordt gevonden in de aarde en de zee, verwoeste natuurlijke ecosystemen. Erger nog, dezelfde plastic vervuiling wordt in ons lichaam aangetroffen. Geschat wordt dat 93% van de Amerikanen ouder dan zes jaar een positieve test heeft voor BPA, een chemische stof in verband met kanker, diabetes, veranderde immuniteit en nog veel meer ... Het is duidelijk dat plasticvervuiling niet biologisch afbreekbaar is een gevaar voor het milieu en de gezondheid. Maar hoe kan hennepplastiek op dit gebied helpen?

Hennepbron van cellulose

De basiselementen van kunststof zijn cellulose. Momenteel wordt cellulose voornamelijk gewonnen uit aardolie. Op aardolie gebaseerde kunststoffen zijn echter schadelijk voor de menselijke gezondheid. Zonder destructief te spreken over de omgeving. Hennep daarentegen is dat wel een uitstekende bron van cellulose en is duurzaam.

Hennepplastiek is volledig biologisch afbreekbaar

Een reden dat plastic zo giftig is, is vanwege de lange houdbaarheid. Een fles water kan maar een paar minuten worden gebruikt, maar het zal jaren duren voordat het kapot gaat. Graaf voor andere plastic items zoals boodschappen, tupperware, knoppen, verpakking, elektronica - het is gemakkelijk te zien waarom plastic vervuiling ontwikkelt zich wereldwijd.

Het 7e-continent ... van plastic

Ondertussen kan hennepplastiek volledig biologisch afbreekbaar zijn wanneer gemaakt met biologisch afbreekbare polymeren. In tegenstelling tot conventionele kunststoffen, draagt ​​kunststof gemaakt van hennep niet bij aan permanente vervuiling. In de juiste omgeving duurt hennepplastic ongeveer 3-6 maanden te ontbinden. Dit is verbazingwekkend in vergelijking met conventionele kunststoffen.

Hennepplastic gemaakt van biologisch afbreekbare polymeren

Hennepplastic kan dat ook zijn voor onbepaalde tijd gerecycled. Hoewel plastic op basis van petroleum kan worden gerecycled, omdat dit soort plastic is geladen met chemicaliën, is het een toxisch proces. Gerecycleerde conventionele kunststoffen ontvluchten nog steeds schadelijke stoffen in het milieu, zoals BPA. Kunststof gemaakt van hennep vermijdt deze gifstoffen volledig.

Hennep is niet giftig, noch is het plastic

Plastic is giftig voor onze gezondheid. Conventionele kunststoffen bevatten hormoonontregelaars. Endocriene verstoorders, zoals BPA, interfereren met het endocriene systeem (aka hormoon) in het menselijk lichaam. Eenmaal in het lichaam werken endocriene verstoorders als het hormoon oestrogeen. Waarom is het gevaarlijk?

als gelezen
Verslag van FDA Cannabidiol openbare hoorzitting
Plastic vervuiling is vandaag op zijn hoogtepunt ...

Deze hormonale onbalans in het lichaam kan de ontwikkeling van tumoren stimuleren. In feite zijn hormoonontregelaars gekoppeld aan aangeboren afwijkingen, kanker, leerstoornissen en meer. De gevaren van de giftige chemicaliën van plastic eindigen niet bij de spijsvertering. Endocriene verstoorders zijn ook te vinden in bodem en grondwater. Dat vernietigt de natuurlijke omgeving en onze gezondheid.

Hennepplastic is niet giftig

Kunststof gemaakt van hennep bevat geen schadelijke disruptors zoals op petroleum gebaseerde kunststoffen. Het maakt ook geen toxines vrij in de lucht tijdens de productie. Waarom blijven we onze omgeving en onze gezondheid vernietigen als er een alternatief is?

Plastic hennep kan bedreigde dieren in het wild helpen redden

Plastic vervuilt de oceaan op alarmerende snelheid. Een studie van het Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie van de Commonwealth en Imperial College London bleek dat 60% van de zeevogels hebben tegenwoordig een plastic in hun buik. Bij 2050 verwachten ze dat dit cijfer zal bereiken 99%... Hoe wordt dit plastic in dieren in het wild gevonden?

De onvrijwillige maaltijd van zeevogels ...

Wanneer het plastic wordt blootgesteld aan zonlicht, breekt het in kleine stukjes. Deze kleine stukjes plastic worden uiteindelijk ingenomen door het leven in zee en andere. Wanneer het plastic uit elkaar valt, gaat het door de voedselketen. Dieren, zoals mensen, zijn niet ontworpen om plastic te consumeren.

Zeeschildpadden ondergaan genocide met plasticvervuiling

Het inslikken van plastic kan een aantal nadelige gezondheidseffecten tot gevolg hebben. Veel daarvan zijn waarschijnlijk nog onbekend. Hennepplastic is daarentegen biologisch afbreekbaar. Het is ook niet giftig. In plaats van onze zeeën te vullen met dodelijke petrochemicaliën, zouden we duurzame initiatieven kunnen creëren om hennepplastic veilig te recyclen.

Hennepplastic is buitengewoon veelzijdig

Een auto bijna gemaakt van henneppolymeer

Wist je dat duizenden alledaagse plastic producten gemaakt kunnen worden van hennep in plaats van olie? Hennepplastic kan in bijna elke vorm worden gegoten. Het gebruik van hennepplastic omvat:

  • électronique
  • containers
  • Toys
  • Schoonheidsproducten
  • Flessen
  • tassen
  • Auto-onderdelen
  • boten
  • Meubles
Een plastic stoel ... van hennep

Deze lijst is slechts een fractie van de plastic producten die uit hennep kunnen worden gemaakt. Hennepplastic kan giftige plastic producten op elke manier vervangen. En in tegenstelling tot petrochemische kunststoffen, is de productie van hennepplastic milieuvriendelijk en winstgevend.

Hennepplastic vermindert milieuverontreinigende stoffen

Er is tegenwoordig meer kooldioxide in de atmosfeer dan ooit in de geschiedenis tijdens de afgelopen 80 000-jaren. De toename in koolstofdioxideconcentraties is verantwoordelijk voor de opwarming van de atmosfeer van de aarde. Anders bekend als broeikaseffect ... Veel van deze toename in koolstofdioxide kan worden toegeschreven aan fossiele brandstoffen ...

als gelezen
Plantages onder toezicht van koeien op Hawaï
Hennep reinigt nucleair vervuilde bodems

Conventionele kunststoffen zijn gemaakt van fossiele brandstoffen zoals aardolie. daarom plastic draagt ​​in hoge mate bij aan de toename van CO2-emissies. Hennepproducten kunnen het broeikaseffect feitelijk verminderen. Dit komt omdat hennep kooldioxide uit de atmosfeer absorbeert en omzet in zuurstof. Het wordt zelfs gebruikt voor schone vervuilde grond. Kort gezegd is hennepplastic een duurzaam proces. Dit is precies het tegenovergestelde van het toxische productieproces van petrochemische kunststoffen.

Hennepplastic is resistenter dan op petroleum gebaseerde kunststoffen

Kunststof gemaakt van hennep is vijf keer stijver en 3.5 beter bestand dan polypropyleen, een van de meest voorkomende soorten plastic. Het is ook een stuk lichter, dat maakt hennep uniek voor productie materialen. Hennep vormt ook niet de gezondheidsrisico's van conventionele kunststoffen.

De eigenschappen van hennepvezel worden weerspiegeld in de kwaliteit van kunststof

Hennepplastic is dus niet alleen resistenter, maar ook veiliger. Hennepplastic biedt duurzaamheid en weerstand terwijl het licht is. Dus waarom zou u gezondheid en veiligheid riskeren als er een perfect passend alternatief is?

Hennepplastiek is een hernieuwbare hulpbron

Vanaf het moment dat het zaad de grond binnenkomt; hennep verrijkt zijn omgeving. Hennep is een robuuste plant met diepe wortels. Als zodanig helpt hennep bodemerosie te voorkomen, waardoor watervervuiling wordt verminderd. Hennep kan ook jarenlang in dezelfde grond worden gekweekt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Een plant die nooit ophoudt te verbazen

Zelfs als hennep ooit van plastic is gemaakt, blijft het duurzaam. Hennepplastic is 100% biologisch afbreekbaar. Wat betekent dat het in de juiste omstandigheden binnen een paar maanden kapot gaat. In tegenstelling tot traditionele kunststoffen waarvan de duur onbepaald is, vooral in het menselijk lichaam ...

Klassieke kunststoffen zijn het risico niet waard ... Het alternatief ligt recht voor ons. Geen enkele andere natuurlijke hulpbron biedt de capaciteit van hennep. Omdat hennep vreselijk hernieuwbaar is ... Hennep is zeker niet het enige antwoord op onze milieu- en gezondheidsproblemen, maar het is nog steeds een goed begin om de planeet op een intelligente manier te redden.

Tags: hennepmilieu