dichtbij
Cultuur en groei

Het alternatief voor herbiciden met hennepmulch

Hennepmulch gemaakt in Frankrijk, het alternatief voor herbiciden

Frankrijk is een producent van hennep en de Bourgogne-regio Franche-Comté is een van de toonaangevende regio's. Aan de rand van het kanaal van de Bourgogne heeft Geochanvre een industriële start-up opgezet die hennep transformeert tot een mulch voor de landbouw. Een product 100% natuurlijk, bio-beschermend en Frans, dat een alternatief zou kunnen zijn voor herbiciden.

Franse hennep

Hennep is een zeer resistent gewas dat niet erg gevoelig is voor ziekten en geen fytosanitaire behandeling nodig heeft. Met een snelle levenscyclus (rond 5 maanden) heeft hennep dekkracht. Wat haar tot een reinigings- en structureringsfabriek maakt. Het verstikt het "onkruid" en laat de oogst een schoon verhaal achter. Bovendien is het gebruik en de cultuur in Frankrijk een uitstekende oplossing voor producties in biologische en beredeneerde landbouw.

En chiffres :

  • 12 500 ha hennep in 2015 in Frankrijk inclusief 2000 ha getransformeerd door Eurochanvre (5000 ha door Chanvrière de l'Aube)
  • 24 000 ha hennep in Europa
  • 26 000 t hennepvezels geproduceerd 2010 55% in Frankrijk die tot het briefpapier, 26% voor isolatie 15% voor biocomposieten
  • 44 000 t chènevotte (in de staaf) in 2010: 62% voor strooisel, 15% voor de bouw (beton), waarvan het andere 22% mulch bloembedden
  • Rijk aan omega 3 en 6, hennepzaad is het zwarte zaad van hennep waaruit olie wordt gewonnen en dat ook wordt gebruikt in de vogelteelt

De Bourgogne-Franche-Comté

Niet minder dan 1800 hectare is gewijd aan dit gewas op 7000-grondgebied, een kwart van de nationale productie concentreert zich voornamelijk in Haute Saone en Yonne. Aan de rand van het Bourgondische Kanaal transformeert een innovatieve industriële start hennep in mulch. Een oplossing voor professionals in de landbouw en voor particulieren. Om niet te hoeven wieden of toevlucht te nemen tot herbiciden.

Chanvirères de Bourgogne zijn beroemd, en het is hier dat het bedrijf is opgericht om hennep te transformeren. Géochanvre werd geboren uit de wil van zijn leider, Frédéric Roure, agronoom, ecologische ingenieur. Het heeft als missie een ecologisch, ethisch en economisch alternatief te bieden voor water- en bodembehoudsproducten. Dit is om te vechten tegen de oppervlakkige erosie, het verlies van agrarische bodem, om de oevers, de dijken, de muls te beschermen en ook om invasieve soorten te beperken. Dit is hoe hun Herbi'Chanvre-product werd geboren.

Hennep mulch doek

Om gewassen te beschermen, gebruiken we vaak kunststoffen en worden ze veel gebruikt ... Maar het plastic komt van olie en heeft ontelbare ongemakken. Het is inderdaad niet alleen duur, vervuilend en er worden geen extra behandelingskosten in rekening gebracht ...

De meest voorkomende mulch, zwart plastic ...

Namelijk ook producten zoals "biologisch afbreekbaar" zijn vaak zetmeel (bij aanwezigheid van polymelkzuur). Reflecterende kortdurende carbon footprint tamelijk ongunstig ... Tevens bleek mengsels invoer vezels behandeld met oliepalmen, koolwaterstoffen (olie zoals plastic ...). Dus het spreekt voor zich dat hennep als mulchen is een geweldige keuze voor diegenen die zorgen voor planten.

Hennepvezel wint de palm op nummer 1. in de behandeling van grond, isolatie van huizen en daarom ook als mulch voor het beschermen van gewassen. Niet alleen vanwege zijn duurzaamheid, maar ook vanwege zijn bio-beschermende potentieel. Verkocht in de vorm van rollen of platen, de Herbi'Chanvre-mulch is 100% natuurlijke hennep uit de Bourgogne. Het voorkomt de groei van ongewenste grassen en vermindert de behoefte aan watergift.

Het gebruik ervan vergemakkelijkt het onderhoud van een tuin, een moestuin, landschapsarchitectuur. Dit mulchen is natuurlijk, zonder lijm en zonder kunststofderivaat. En bovenal is het 100% gemaakt in Frankrijk.

Tags: Landbouw / GrowhennepPlantage