dichtbij
Wetenschap

Omgaan met minder ernstige droge mond syndroom

Blog-Cannabis

Het minder belangrijke syndroom van droge mond, pasta-achtige mond of mond van katoen. En hoe ermee om te gaan als je een cannabisroker bent?

Liefhebbers van marihuana weten dat er veel voorkomende bijwerkingen zijn van medicijnen of cannabis, zoals vergeetachtigheid, rode ogen of zelfs vastzitten op de bank ... Misschien wel de meest voorkomende bijwerking voor Cannabisgebruikers hebben het uiterlijk van een droge mond of een plakkerige mond na inhalatie van marihuana of inname van eetbare producten. Met andere woorden, de katoenen mond of in het Engels de "cottonmouth". Maar hoe komt dit minder belangrijke syndroom voor?

Klein syndroom van een droge mond

Sinds 2006 is de katoenen mond het onderwerp geweest van een zoeken door een groep Argentijnse wetenschappers van de Universiteit van Buenos Aires. Dankzij hen weten we nu iets meer over dit kleine symptoom ...

Het antwoord ligt in het endocannabinoïde systeem van het lichaam, dat in elk mens te vinden is. Cannabinoïde-receptoren - de belangrijkste component van dit systeem - fungeren als bindende locaties voor plantaardige en menselijke cannabinoïden. Ze worden in veel delen van het lichaam aangetroffen, waaronder de klieren waar speeksel wordt geproduceerd.

Het blijkt dat beide typen cannabinoïde-receptoren (CB1 en CB2) aanwezig zijn in de submaxillaire klieren - een paar klieren onder de mond. En natuurlijk zijn ze verantwoordelijk voor het produceren van ongeveer 70% van ons speeksel ...

als gelezen
Cannabis en het immuunsysteem

Het parasympathische zenuwstelsel

Wanneer een cannabinoïde zoals THC aan zijn receptor bindt, voorkomen de submaxillaire klieren berichten van het parasympathische zenuwstelsel door hen te instrueren speeksel te produceren - waardoor een ervaring ontstaat die misschien alleen een volledige mond is van katoen kan broeden.

Het is interessant om op te merken dat cannabinoïden berichten moeten blokkeren van de parasympathisch zenuwstelsel op twee manieren. Allereerst door binding aan de receptoren in de speekselklieren en aan de hersenreceptoren waarvan de signalen afkomstig zijn.

Hier leert marihuana ons nog een les in de biologie: de rol van speeksel bij de spijsvertering. Dat is bijna gegarandeerd wanneer iemand zichzelf van hunkeren (munchies) berooft. Speeksel helpt niet alleen de doorgang van voedsel van de mond naar de maag te smeren. Maar het biedt ook spijsverteringsenzymen die helpen bij het afbreken van zetmelen en vetten.

Tips voor het bestrijden van het syndroom van droge mond

De beste manier om te vechten, is om gehydrateerd te blijven ... Water, ijssplinters, keelpastilles, enz. Er zijn zelfs speciale producten zoals "Cottonmouth Bubble Gum" en "Throat Coat Herbal Tea".

als gelezen
Behandeling en verlichting van letsels aan het ruggenmerg
zo fris ...

Een andere tip, verlichten droge mond door te zuigen hard snoep, vooral zure aroma's en fruit. Deze stimuleren de productie van speeksel. Vermijd alle stoffen die tannine bevatten, zoals: zwarte en groene thee of rode wijn bijvoorbeeld.

De most van het ergste, pindakaas ...

Ze hebben een samentrekkend effect en veroorzaken een gevoel van droogte, stro in de mond ... Dit maakt het alleen maar erger met marihuana. Vermijd ook suikerhoudende dranken, zoute snacks, alcohol en tabak.

Roken en koel blijven

Onderzoekers hebben geprobeerd om deze kennis te gebruiken om de problemen in verband met de productie van veranderde speeksel aan te pakken. Door zich te richten op cannabinoïde-receptoren, kunnen wetenschappers op een dag de speekselwaarden verhogen of verlagen bij patiënten die lijden aan een verscheidenheid aan bekende aandoeningen. Met name deze ziekten die een permanente toestand van de mond van katoen creëren. Hoe dan ook, het is iets waar we niet over kunnen klagen ...

Meer informatie over therapeutische cannabis?

Tags: EtudeGeneeskundeNieuwsEndocannabinoid-systeemTHC