dichtbij
CBD

De ideale dosering voor het gebruik van CBD-olie

Blog-Cannabis

De ideale dosering van CBD-olie (cannabidiol) voor dagelijks of therapeutisch gebruik

Sinds de CBD of cannabidiol, blijft plaatsvinden in de cannabis gemeenschap, en dat wordt onderzocht of het geweldige voordelen van regelmatig gebruik van de CBD olie te laten zien, heb je waarschijnlijk van plan om te proberen. Hoewel de CBD blijft groeien in populariteit, de richtlijnen voor het gebruik ervan, de voordelen en, vooral, de dosering, blijven suspsens blijven. Om te genieten van de geweldige voordelen van het CBD-olieje moet weten hoe effectief het is.

Interactie van CBD op het endocannabinoïde systeem

Elke persoon heeft een endocannabinoïde systeem. De CB1- en CB2-receptoren, die zich in de hersenen en in het hele zenuwstelsel bevinden, werken samen met CBD en tientallen andere bekende cannabinoïden. Wat nog belangrijker is, is het essentieel om het endocannabinoïdesysteem van elke persoon te begrijpen. Omdat CBD-olie alleen interageert met het lichaam van elke persoon.

En omdat niet iedereen dezelfde hersenchemie heeft, gedraagt ​​geen endocannabinoïde systeem zich op dezelfde manier. Bij het bepalen van de meest effectieve dosering van een CBD-olie moet hiermee rekening worden gehouden.

Kies een CBD-olie

Er zijn veel gerenommeerde organisaties die CBD-olie produceren en verkopen. En dus zijn er verschillende factoren om te overwegen. Sommige bedrijven verkopen volwaardige CBD-olie. Bovendien is het hebben van de volledige reeks cannabinoïden essentieel vanwege het omringende effect.

Een aantal winkels verkopen alleen CBD-isolaten, die nog steeds gunstig zijn, maar niet zo effectief. Zorg er daarnaast voor dat hennep, die CBD-olie produceert, wordt gekweekt met behulp van duurzame en natuurlijke groeimethodes. En wat komt van betrouwbare bronnen. Vind ten slotte een gerenommeerd bedrijf dat het in een vorm verkoopt die u bevalt, of het nu olie, capsule of eetbaar is.

Medische dosering

La Mayo Clinic suggereert CBD-doseringen op basis van wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik of deskundig advies. De doses cannabidiol en de duur van de behandeling hangen grotendeels af van de ziekte.

  • Eetlust bij kankerpatiënten : 2,5 milligrammen orale THC met of zonder 1 mg CBD gedurende zes weken
  • Chronische pijn : 2,5 tot 20 mg oraal CBD voor een gemiddelde van 25-dagen
  • epilepsie : 200-300 mg CBD oraal per dag gedurende maximaal X NUMX maanden
  • Bewegingsproblemen geassocieerd met de ziekte van Huntington : 10 mg per kilogram CBD per mond gedurende zes weken
  • Slaapstoornissen : 40-160 mg CBD oraal.
  • Symptomen van multiple sclerose : Cannabisplantenextracten met 2,5-120 milligram per THC-CBD per mond dagelijks voor 2 op 15-weken. Een orale spray kan 2,7 milligrammen THC en 2,5 milligrammen CBD bevatten in doses 2,5-120 milligram gedurende acht weken. Patiënten gebruiken gewoonlijk binnen drie uur acht sprays, met een maximum van 48-sprays in een periode van 24 uur.
  • schizofrenie : 40-1,280 mg CBD oraal per dag gedurende maximaal vier weken.
  • glaucoma : een enkele dosis CBD van 20 naar 40 mg onder de tong. Doses boven 40 mg kunnen de oogdruk verhogen.

Controleer de concentratie:

Concentratie kan worden gebruikt om te verwijzen naar de totale hoeveelheid of het totale niveau van CBD in een bepaald product. De concentratie wordt voornamelijk gemeten in milligram en om de juiste dosering te bepalen; u moet de hoeveelheid CBD voor elke portie controleren.

als gelezen Nieuw Israëlisch onderzoek bewijst dat cannabis de dood van kankercellen veroorzaakt

Jouw gewicht:

Je lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoeveel CBD je nodig hebt. Idealiter kunnen sterke mensen het product in hoge doses gebruiken om de effecten te voelen, terwijl magere mensen het misschien maar een beetje nodig hebben en de effecten zich zullen manifesteren.

Effectieve dosering voor persoonlijk gebruik

Net als THC heeft CBD geen "doseringsrichtlijnen". Op deze manier wordt CBD meer als een supplement behandeld.

Elk CBD-olieproduct heeft een verschillende dosering en een ander percentage CBD per dosis. Gelukkig is alles wat u nodig heeft een eenvoudige berekening en kunt u deze nummers gebruiken (evenals de aanbevolen startdoses hierboven) om te bepalen hoeveel CBD-olie u moet nemen om de juiste hoeveelheid te krijgen . Hier is hoe verder te gaan.

Hieronder hebben we een tabel met doseringsvoorstellen samengesteld op basis van uw gewicht en de ernst van uw ongemak (pijnniveau). Gebruik deze suggesties als een startpunt en pas uw dosering dienovereenkomstig aan of af.

Gewicht:
+ 11kg12-20kg21-38kg39-68kg68-108kg+ 110kg
Douleur
lichte Nulle-4.5 mg6 mg9 mg12 mg18 mg22.5 mg
gemiddelde6 mg9 mg12 mg15 mg22.5 mg30 mg
streng9 mg12 mg15 mg18 mg27 mg45 mg

Maak notities van uw dosering

Lees eerst het CBD-olielabel om portiesuggesties te vinden.

Het label geeft de hoeveelheid CBD (in milligrammen) per portie weer. Met deze informatie kunt u de dosis vinden die het beste bij u past. Om u hierbij te helpen, zullen wij u begeleiden bij het berekenen van uw ideale dosis met behulp van een hypothetische CBD-olie.

rekenvoorbeeld

Hieronder staan ​​de portiegrootte en de hoeveelheid CBD per portie voor onze hypothetische CBD-olie:

Eén portie: 10 drops Hoeveelheid per portie: 25 mg

Op basis van deze informatie kunnen we de volgende equivalentie schrijven:

10 drops = 25 mg CBD

Laten we zeggen dat je een man bent van 90 kilo's met lichte pijn. Uw startdosis volgens de bovenstaande tabel zou 18 mg zijn. In plaats van te veel te vroeg te nemen, kunnen we de hoeveelheid CBD in elke druppel bepalen door 25 te delen door 10.

als gelezen Een gras dat niet van gisteren dateert: ga op zoek naar een oude studie van 1881

25 gedeeld door 10 = 2,5

Elke druppel CBD-olie bevat 2,5 mg CBD.

Nu kunnen we onze startdosis in de grafiek (18 mg) nemen en deze door 2,5 mg verdelen om erachter te komen hoeveel druppels we nodig hebben.

18 gedeeld door 2,5 = 7,2

Er zijn 7,2-druppels nodig om 18 mg CBD toe te dienen. Als het aantal achter de komma vijf of meer is, is het beter om af te ronden in plaats van te verlagen.

Het bifasische effect

Cannabisverbindingen hebben bifasische eigenschappen. Dit betekent dat lage en hoge doses van dezelfde stof tegengestelde effecten kunnen veroorzaken. Kleine doses cannabis hebben de neiging om te stimuleren, maar grote doses hebben de neiging om het tegenovergestelde te doen. Dit is het bifasische effect. Te veel THC kan bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen vergroten.

Het bifasische effect van CBD

CBD heeft geen bekende nadelige bijwerkingen bij welke dosis dan ook. Drugsinteracties kunnen echter problematisch zijn. Een overmatige hoeveelheid CBD kan minder therapeutisch effectief zijn dan een matige dosis. "Less is more" is vaak het geval als het gaat om cannabistherapie.

In de geneeskunde beginnen we altijd met een subdosis CBD

Het vinden van de effectieve dosis voor CBD-olie kost tijd, moeite en begrip dat het geen "unieke" test is. Het kennen van de vele voordelen die CBD-olie op het lichaam kan hebben, zou een motiverende factor in de behandeling moeten zijn, evenals in een dosering die u zal helpen de resultaten te bereiken waarnaar u op zoek bent.

Algemene richtlijnen

Om de juiste dosering voor uw situatie te vinden, raden we ten zeerste aan klein te beginnen. Vergeet niet dat de minste hoeveelheid medicatie die u kunt nemen om uw symptomen te verlichten de beste is.

Experimenteer met een bepaalde dosis gedurende drie dagen om uw lichaam de tijd te geven om op de medicatie te reageren. Pas de dosis voor de volgende drie dagen dienovereenkomstig aan of uit.

Als u na een dosis ongemak ervaart, verlaag het dan onmiddellijk de volgende keer dat u CBD-olie inneemt. Je kunt vanaf dat punt altijd geleidelijk toenemen.

Voor al het bovenstaande kunnen we concluderen dat cannabisbehandeling altijd een geïndividualiseerde dosering voor elke patiënt zal hebben, die zal worden uitgevoerd beginnend met lage doses om geleidelijk en met een geschikte snelheid te stijgen om de optimale dosis voor elk individu in het bijzonder te vinden wetende dat deze optimale dosis zal worden gedefinieerd door de balans tussen verbetering van symptomen / tolerantie voor bijwerkingen van de patiënt, en deze zal ook in belangrijke mate afhangen van het type product en de toedieningsweg die wordt gebruikt.

Al het nieuws over medicinale cannabis hier

3.7
71
Blog-Cannabis
Tags: DoseringHuile de CBDGeneeskundeEndocannabinoid-systeemtherapeutischebehandeling