dichtbij
Blog-Cannabis

Eigenschappen van een van de meest curatieve (en zeldzame) terpenoïde cannabis, cineole of eucalyptol

onder meer dan 500 verbindingen die cannabis kunnen bevatten, terpeen cineole of eucalyptol ruikt naar pepermunt, maar laat je het gevoel heel comfortabel in de mond ... Het wordt beschouwd als de vonk van creativiteit met cannabis. Maar ook cineole, eucalyptol worden gebruikt om de bloedcirculatie te verhogen en pijn te verlichten. Het werkt snel en passeert de bloed-hersenbarrière om sneller een reactie in de hersenen op gang te brengen dan andere terpenen van cannabis. Zoom in op een terpenoïde in de Super Silver Haze en zeer medisch op zichzelf:

Over eucalyptol (of cineol)

Eucalyptol (ook bekend als cineol) is een belangrijke terpenen voor patiënten die met cannabis worden behandeld. Omdat het kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan ziekten en aandoeningen te behandelen. In 2000 hebben wetenschappers bestudeerd de effecten van eucalyptol en concludeerde dat het nuttig zou zijn als een ontstekingsremmend en analgetisch middel.

Eucalyptol erg aanwezig in de "eucalyptus deglupta" of "regenboogboom"

Dus enkele jaren later bevestigden twee studies de verklaring, waarmee werd aangetoond dat eucalyptol nuttig was bij de behandeling van rhinosinusitis (ontsteking van de sinussen) en colitis (ontsteking van de dikke darm). Wetenschappers bleven de anti-inflammatoire voordelen van eucalyptol testen. En, in 2013, een andere studie geconcludeerd dat deze terpeen ook kan worden gebruikt om pancreatitis te behandelen.

De theeboom bevat ook eucalyptol

Voor patiënten die moeite hebben met ademhalen, is eucalyptol ook een levensvatbare behandeling. Maar deze op de lange termijn, voor deontsteking van de luchtwegen enAsthme.

De bloed-hersenbarrière

Maar de eigenaardigheid van deze terpeen is dat deze (positief) de bloed-hersenbarrière passeert. Het is een barrière die fysiologischer is dan anatomisch. Het scheidt de bloedcirculatie en cerebrospinale vloeistof (CSF), de vloeistof waarin de hersenen en het ruggenmerg ...

Visualisatie van de bloed-hersenbarrière

Zo verrassend (of niet), a 2014-onderzoek heeft ook aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van eucalyptol kunnen helpen de ziekte van Alzheimer te behandelen door neuroversteking te verminderen. Naast het verminderen van ontstekingen door het hele lichaam, hebben studies ook aangetoond dat dit terpenoid een effectief antischimmel, antibacterieel, antioxidant en insecticide middel is.

Eucalyptol (of cineol) wordt momenteel bestudeerd voor:

Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een ziekte die geheugen vernietigt door neuroinflammatie. een 2014-onderzoek toonden aan dat de ontstekingsremmende effecten van eucalyptol voldoende krachtig waren om te zijn een mogelijke behandeling voor de ziekte van Alzheimer.

Anti-bacteriële

deze 2013-onderzoek was de eerste die het antibacteriële potentieel van cineol evalueerde. Er is aangetoond dat deze terpeen een a heeft "Goede antibacteriële activiteit", waardoor het kan worden gebruikt als een natuurlijke remedie voor de infectie.

Anti-inflammatoire

De ontstekingsremmende effecten van eucalyptol zijn bekend 2000-onderzoek. Deze heeft onthuld dat de Cineole was ontstekingsremmend. Sindsdien is het gebruikt om verschillende soorten ontstekingen door het hele lichaam te behandelen. Inclusief rhinosinusitis, een ontsteking van één of beide neusbijholten. Op dezelfde manier, volgens een 2013-onderzoek, voor pancreatitis, een ontsteking van de alvleesklier. Bovendien bestrijdt eucalyptol tegen inflammatoire darmaandoeningen, waaronder de ziekte van Crohn. Deze ziekten worden gekenmerkt door een ontsteking van een deel of het gehele spijsverteringskanaal en colitis ulcerosa.

als gelezen Nieuw-Zeelandse parlement stemt voor legalisatie
antioxidant

Eucalyptol heeft hier antioxiderende eigenschappen aangetoond 2012-onderzoek. Dat betekent zij verzwakt de schade met betrekking tot de oxidatie van de cellen en kan nuttig zijn bij het vertragen van de effecten van veroudering ... Maar deze recente onderzoeken hebben de theorie verdisconteerd dat antioxidanten je houdbaarheid verhogen, maar sommige terpenen kunnen ...

Asthme

Astma is een chronische en aanhoudende ontsteking van de luchtwegen van de keel en de longen die ongeveer 1 / 6 van de bevolking treft. Eucalyptol staat bekend als een zeer krachtige behandeling voor astma. een 1998-onderzoek bewees dat deze populaire kennis een feit was. In 2003, a placebo-gecontroleerd onderzoek bevestigd dat eucalyptol een potentiële behandeling was voor astma en andere longontstekingen. deze 2004-onderzoek suggereert een ander mechanisme als een bron van ontstekingsremmende eigenschappen van eucalyptol en beveelt cineole aan als behandeling voor astma. Meer recentelijk, a 2012-onderzoek altijd gecontroleerd door placebo, bleek dat "Cineole-therapie kan leiden tot merkbare verbetering van de longfunctie en de gezondheidstoestand".

Kanker

deze 2002-onderzoek over de effecten van eucalyptol op kanker. Geïnduceerde cineole apoptose, celdood, in twee verschillende soorten leukemie. Deze studie demonstreert voor de eerste keer dat eucalyptol de groei van een vorm van kanker bij mensen helpt bestrijden (en niet bij muizen of andere dieren). Vorig jaar vonden onderzoekers die darmkanker onderzochten, dat behandeling met eucalyptol dat wel was "Een effectieve strategie voor de behandeling van colorectale kanker". Afgelopen mei was eucalyptol niet alleen een anti-proliferatief maar ook anti-cholesterol, volgens de auteurs van Rapport. Hun resultaten suggereren dat deze effecten samenwerken om kanker te bestrijden. Linalool is ook getoond om deze synergistische effecten met cineol weer te geven, behalve dat het vaak aanwezig is in de cannabisplant. Net als de borneol, nog een kankermoordenaar...

TB

deze 2014-onderzoek onderzocht de effecten van alle terpenen in deetherische olie van Eucalyptus citriodora, niet alleen eucalyptol. Maar het wordt als zwak effectief beschouwd voor het verzachten van de effecten van tuberculose. Hoewel het op zichzelf geen remedie is, betekent het dat eucalyptusetherische olie nuttig zou kunnen zijn in combinatie met andere behandelingen voor tuberculose.

als gelezen 7 goede redenen om tabak niet met marihuana te mengen
insecticide

Naast het helpen met een breed scala aan gezondheidsproblemen, kan eucalyptol ook worden gebruikt om mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen, zoals West-Nijl-virus , En direct aanvallen van muggen. Eucalyptol is lang gebruikt als een insectenwerend middel, maar twee studies van 2014 laten zien dat hij nog meer te weten valt over het gebruik ervan.

Anti-Schimmel

Niet alleen nuttig tegen insecten, het is ook aangetoond dat cineole eigenschappen vertoont antischimmelmiddelen. Handelend op een breed scala aan gewone paddenstoelen. Maar de onderzoekers erkennen zelf dat verder onderzoek nodig is om meer te weten te komen.

De Super Silver Haze

Sommige soorten cannabis bevatten eucalyptol, maar ze zijn meestal erg klein ... Maar, een analyse van de Super Silver Haze heeft een niveau van 0,6% eucalyptol aangetoond, wat uitzonderlijk zeldzaam is. De soort Super Silver Haze, gemaakt door Green House Seeds, was de eerste winnaar van de High Times Cannabis Cup in 1997, 1998 en 1999. Ze heeft ook prijzen gewonnen High Times Harvest Festival.

Door de genetica Skunk, Northern Lights en Haze te kruisen, onderscheidt deze dominante soort Sativa zich van alle andere stammen. Naast zijn botanische uiterlijk met boskleuren, is het buitengewoon heerlijk, met zijn fruitige en zoete aroma.

Top Silver Haze, "Outdoor" -versie

Nadat je Super Silver Haze hebt gerookt, zul je een lichaamsgeoriënteerd zoemen bemerken:

"De Super Silver Haze-stam zorgt vaak voor een wervelwind van energie en produceert een gevoel van rustgevende, bevredigende en duidelijke inhoud." Medical Jane

Het stimuleert echter eerder slaap dan actie, ontspanning eerder dan opwinding. Deze stam a ideale remedie voor (zeer) hoge niveaus van stress. Of wanneer u lijdt aan een gebrek aan eetlust of misselijkheid, vermoeidheid of bepaalde ontstekingen ... Inderdaad, de Super Silver Haze wordt beschouwd als goed voor hoofdpijn, migraine en meer ... Bovendien, de effecten ervan zijn duurzaam, waardoor je jezelf voor lange periodes kunt verlichten.

"Bonzai" -versie van de Super Silver Haze

L 'entourage effect van deze stam met een abnormaal hoog gehalte aan cineole / eucalyptol (voor cannabis), kan een rol spelen. Het is een goede gok dat de Super Silver Haze een interessant onderwerp voor toekomstige medische studies zal worden. Kennisgeving aan onderzoekers!

Meer informatie over de medische eigenschappen van terpenoïden

5.0
01
Blog-Cannabis
Tags: KankerEtudeGeneeskundeterpeentherapeutischebehandeling