dichtbij
Blog-Cannabis

Termische terpene van de cannabis induceert apoptose bij kanker

Terminalol is een van de aromatische 200-terpenen die in cannabissoorten kunnen voorkomen. Net als andere terpenen, wordt het gekenmerkt door een hoge medische werkzaamheid. Dit terpeen verlicht pijn, vertraagt ​​de bacteriegroei, vermindert ontstekingen en remt zelfs de groei van schimmels. Bovendien is het een antioxidant en werkt het zelfs als een anticoagulans, wat betekent dat het beroertes helpt voorkomen. Maar dat is niet alles ...

Terpene borneol

Deze terpeen is ook algemeen bekend als de natuurlijke terminalol, en voorheen bekend als de Borneo kamfer. Er wordt beschreven dat het een muntachtige, pittige, verkoelende of kruidengeur heeft en het wordt in hoge concentraties aangetroffen in kamfer, rozemarijn en pepermuntjes.

Munt geladen met borneol

Borneol wordt al duizenden jaren als medicijn gebruikt. Chinese artsen gebruiken het al millennia lang in acupunctuur. Het experiment van terminol in de westerse geneeskunde werd eerst uitgevoerd door de Dr. Ralph Stockman aan de Universiteit van Edinburgh in 1888.

Zoals alle terpenen is een van de belangrijkste functies van Borneol het transport van aroma. De geur die door alle terpenen wordt geproduceerd, is een evolutionaire verdediging van de cannabisplant. Dus terpenen beschermen de plant tegen roofdieren en ongedierte, meestal giftig ... wat betekent dat we ook recht hebben op deze bescherming, via ons endocannabinoïde systeem.

als gelezen
Cannabis en het immuunsysteem

Weer een kankermoordenaar

Net als andere opmerkelijke medicinale terpenen - waaronder pineen, linalool en limoneen, borneol - is aangetoond dat het een middel tegen kanker is. Technisch gesproken doodt terminalol niet noodzakelijk kankercellen direct.

Het aroma wiel van cannabis (volgens kas)

In plaats daarvan biedt het de noodzakelijke hulp aan andere moleculen om de kankercellen te bereiken. Om schoon te maken ... In het geval van leverkanker is aangetoond dat terminol antikankeractiviteit bevordert. Specifiek de activiteit van natuurlijke verbindingen zoals bisdemethoxycurcumin en selenocysteïne.

Curcumine rijk aan bisdemethoxycurcumine moet worden onderscheiden van kurkuma waarvan het wordt geëxtraheerd

Een studie van 2014 gepubliceerd in het tijdschrift Acta Pharmacologica Sinica onthulde dat bornyl, een moleculaire neef van terminol, borstkankercellen heeft gedood. De studie merkte op dat:

"Bornylacetaat heeft niet-selectieve cytotoxiciteit tegen kankercellen". Met andere woorden: "De verbinding induceert apoptose [geprogrammeerde zelfmoord] bij borstkanker bij de mens."

Bornyl is vrij aanwezig in essentiële oliën in de kruidengeneeskunde

de studies

een 2013-onderzoek uitgevoerd aan het College of Light Industry and Food Science aan de South China University of Technology onthulde dat

"Boundol kan worden ontwikkeld ... bij de behandeling van menselijke kankers."

Apoptose, ook wel "geprogrammeerde celdood" genoemd, is het mechanisme in meercellige organismen, zoals mensen, waarbij cellen zelfmoord plegen. Echter, na het ervaren van ernstige omgevingsstress ... Een specifieke variant van dit proces, extrinsieke apoptose genaamd, gaat gepaard met een soort cel die op weg is om het te doden.

als gelezen
Terug naar Ierland voor een heel jonge patiënt

Het is dankzij deze extrinsieke invloed dat terminalol en cannabinoïden in staat zijn om kankercellen te verslaan en, in principe, om de dood van die cellen te bevelen.

Apoptose volgens curcumine ... Het voorkomt de vorming van tumorbloedvaten

een 2014-onderzoek gepubliceerd in het European Journal of Pharmacology onthulde dat terminol een effectieve anti-beroerte is. Deze studie toonde aan dat bornol, in synergetische combinatie met edaravone, effectief was bij de behandeling van ischemische beroerte.

"Borneol vertoonde een ontstekingsremmend effect"

een studie gepubliceerd in 2002 in het tijdschrift Biochemical Pharmacology werd vastgesteld dat natural bornol pijnstillende (pijnstillende) eigenschappen heeft die krachtiger zijn dan een populaire synthetische drug, lidocaïne.

"Het remmende effect van deze terpeen is krachtiger dan het effect van lidocaïne, een veelgebruikt lokaal anestheticum."

Uiteindelijk is Borneol slechts één voorbeeld van de medische doeltreffendheid van het complexe mengsel van cannabinoïden en terpenen. Bovendien bewijst cannabis nogmaals dat in plaats van hersencellen te doden, het ze voedt ... Cannabisgebruikers zijn eerder geneigd om het lichaam te herstellen en hun gezondheid te verbeteren.

Meer informatie over de effectiviteit van de complexe mix van terpenen en cannabinoïden

Tags: KankerfytotherapieEndocannabinoid-systeemterpeentherapeutischeverdamping