dichtbij
CBD

CBD-olie voor kinderen met epilepsie

Blog-Cannabis

CBD-olie voor kinderen met epilepsie met het syndroom van Dravet

In de afgelopen jaren zijn meer en meer kinderen getroffen door ernstige vormen van epilepsie. Geconfronteerd met deineffectiviteit van medicijnen tegen epilepsie, beginnen we de therapeutische eigenschappen van cannabis te herontdekken. We vinden er dus veel getuigenissen. In de VS is medicinale cannabis nu in veel landen verkrijgbaar. CBD helpt kinderen met epilepsie:

CBD tegen verergerde vormen van epilepsie

Dravet syndroom (SD) of ernstige myoclonische epilepsie van kleutertijd is een zeldzame vorm van epilepsie. Het aantal getroffen mensen is niet meer bekend over het feit dat het een zeldzame ziekte is die 1-persoon op 20 000 en 1-persoon op 40 000 betreft. Ontdekt 30 jaren geleden door Dr. Charlotte Dravet, is het syndroom lange tijd verward met andere soorten epilepsie. Het onderzoek vordert snel en het syndroom wordt beter bekend dankzij genetica.

als gelezen
EU-goedkeuring van orale Cannabidiol als een aanvulling op het dravet syndroom

Over 60% epileptische aanvallen zijn krampachtig, gekenmerkt door snelle en onvrijwillige spiercontracties die oncontroleerbaar trillen of kloppen van het hele lichaam kunnen veroorzaken. Het meest voorkomende type is de tonisch-clonische crisis, die gepaard gaat met een korte periode van immobiliteit gevolgd door een onbeheersbare tremor. Deze aanvallen kunnen hersenweefsel beschadigen, vooral bij jonge kinderen, wanneer het brein nog in ontwikkeling is.

Afgezien van CBD kan aanvallen beheersen, het is zeer effectief bij de behandeling van verschillende soorten epilepsie, waaronder het syndroom van Dravet bij jonge kinderen en het is van groot belang als een potentiële behandeling vanwege het gebrek aan psychoactiviteit.

Tags: Epilepsiebehandeling