dichtbij
Wetenschap

Wat is CBG?

Blog-Cannabis

CBG (cannabigerol), een nieuwe kant-en-klare cannabinoïde, voegt zich bij de 1-klasse van cannabinoïden

Er zijn 130-typen cannabinoïden, handig en opgenomen in marihuana. THC en CBD staan ​​in de schijnwerpers, maar er zijn 83 anderen die niet inactief zijn en die ook je gezondheid aanzienlijk kunnen verbeteren, inclusief CBG (cannabigerol) eindelijk klaar voor gebruik.

cbg

CBG (cannabigerol)

Een van deze onbekende cannabinoïden, maar zal binnenkort lawaai maken is cannabigerol (CBG). Cannabigerol is een actief ingrediënt in cannabis waarvan men denkt dat het het heeft antibacteriële eigenschappen. CBG is ook bewezen als het remmen van de vangst van GABA. Dit veroorzaakt een ontspannend effect dat normaal geassocieerd is met CBD.

Cannabigerol (CBG) is een cannabinoïde nonpsychoactive die een belangrijke rol speelt in de biochemie van cannabis. GBC fungeert als een chemische voorloper voor andere cannabinoïden zoals THC en CBD. deze Conversie vindt meestal plaats 6-8 weken in de bloeicyclus. CBG is alleen in sporenhoeveelheden aanwezig in de meeste cannabissoorten, maar sommige stammen van hennep worden specifiek gekweekt om hogere opbrengsten van deze cannabinoïde te genereren. Maar de meeste soorten die op de markt worden gevonden, bevatten maar ongeveer 1% van deze cannabinoïde.

CBG heeft echter nieuw onderzoek naar cannabinoïden gestart. Deze overwegen mogelijke veel bredere implicaties. Vandaag zijn twee verschillende medische bedrijven klaar om hun op CBG gebaseerde product te leveren, waarmee ze een nieuwe database over de eigenschappen van Cannabigerol completeren.

CBG de neuroprotectieve cannabinoïde

een etude onthult dat CBG zeer actief is in het herstellen van de beschermende cellen van de hersenen. In 2015, onderzoekers van de afdeling Biochemie en Moleculaire Biologie van de Complutense Universiteit van Madrid in Spanje, heeft CBG neuroprotectieve eigenschappen gevonden.

CBG is zeer actief, verbetert motorische tekortkomingen en bewaart neuronen. Maar de krachtige neuroprotectieve cannabigerol is ook een ontstekingsremmer. Dit wordt bevestigd door een andere studie van Journal of Neuroimmune Pharmacology, dat zijn effect op multiple sclerose vond.

Verlicht neuropathische pijn

CBG is daarom veelbelovend om neuropathische pijn te verlichten. een bericht uitgegeven door Otsuka Pharmaceutical et GW Pharma vertelt ons dat cannabigerol en andere cannabinoïden (CBC, CBDV en THCV) helpen om de symptomen van neuropathische pijn (bij muizen) te verminderen. CBG hielp deze muizen herstellen van pijn veroorzaakt door chirurgisch geïnduceerde zenuwbeschadiging.

Namelijk dat neuropathische pijn over het algemeen ongevoelig is voor opioïden ... Naast lage doses waren ze nodig om de pijn bij deze muizen te verlichten. Cannabigerol is daarom effectief voor de behandeling van neuropathische pijn. Al deze onderzoeken tonen aan dat CBG nog steeds veelbelovend is, of het nu alleen wordt gebruikt of in combinatie met andere cannabinoïden.

als gelezen
Cannabis tegen de symptomen van ziekte op grote hoogte

Omringend effect

De studie van CBG en andere cannabinoïden is essentieel voor het begrijpen van de algehele effecten van cannabisgezondheid. deentourage effectDeze synergetische THC, CBD, evenals de belangrijkste cannabinoïden en terpenen die voor gezondheid worden gebruikt, hebben interactie met ons lichaam en ook afzonderlijk met andere componenten.

main_content_5

CBG kan ook de intraoculaire druk in het geval van glaucoom verminderen en kan zelfs effectief zijn bij de behandeling van misselijkheid en braken. CBG heeft meerdere ontstekingsremmende effecten die net als andere cannabinoïden nuttig kunnen zijn bij darmaandoeningen. Ze komen allemaal van nature uit de cannabisplant. En om precies te zijn, deze zelfde cannabisplant is klaar als het CBG voor een medische klus, op grote schaal ...

CBG-A: De moeder van cannabinoïden

CBG A

De "g" in CBG-A moet informeel worden beschouwd als "genese". Deze unieke cannabinoïde is de chemische bron van vele andere, waaronder alle hierboven genoemde. Cannabis zou eigenlijk geen euforische waarde hebben en zou weinig medicinale waarde hebben zonder deze specifieke cannabinoïden.

CBG-A is een speciale zure voorloper die aanleiding geeft tot therapeutische cannabinoïden voor een breed scala aan ziekten en aandoeningen, van artritis tot de ziekte van Crohn en kanker. In feite bleek uit een in 2013 in Israël uitgevoerd onderzoek dat cannabis de ziekte van Crohn in ongeveer 50% van de gevallen in volledige remissie brengt.

Precursorzuren

In de wereld van botanie en biologie produceren chemicaliën chemicaliën. De moleculen worden onder bepaalde omstandigheden, zoals hitte, licht en oxidatie, omgezet in neven die op zichzelf enigszins zijn gemodificeerd. Hoewel hun nieuwe chemische structuur slechts lichtjes anders kan zijn, is het vaak voldoende om een ​​dramatische verandering in medicinale werkzaamheid bij patiënten of een ander psychoactief effect bij volwassen gebruikers te veroorzaken.

Zure precursors zijn enigszins verschillende versies van cannabinoïden die, onder de juiste omstandigheden, worden omgezet in de bekende moleculen die worden gebruikt om miljoenen patiënten te behandelen of euforie te bieden. Neem bijvoorbeeld de THC. Het is de meest voorkomende cannabinoïde en het meest voorkomende (in volume) in de meeste soorten cannabis. Het is gemaakt door zijn zuurvoorloper, THC-A (soms THCA of THCa genoemd).

Wanneer warmte wordt toegepast op de THC-A, bijvoorbeeld van de vlam van een aansteker tijdens het roken of de stroom van hete lucht geproduceerd door een verdamper, laat deze precursor een cluster van koolstofdioxide (COO) vallen ) om het meest geprefereerde molecuul te worden, THC (dit proces wordt decarboxylatie genoemd omdat het een koolstof en twee zuurstofatomen uitsnijdt).

als gelezen
CBD doodt succesvol antibioticaresistente bacteriën

Evenzo worden CBD, CBC en CBG ook gecreëerd door zure precursors: respectievelijk CBD-A, CBC-A en CBG-A. Al deze zure precursors zijn zelf afgeleid van CBG-A. In dit opzicht is CBG-A de moeder van veel kritische en medicinale cannabinoïden. In feite is CBG-A indirect verantwoordelijk voor een breed scala aan positieve medische therapieën, waaronder de volgende:

  nul
 • Anti-kanker: THC-A, CBD-A, THC, CBD, CBC, CBC, CBG
 • Pijnstillend (pijnstillend): CBG-A, THC, CBD, CBC, CBC, CBG
 • Ontstekingsremmend: THC-A, CBD-A, CBC-A, THC, CBD, CBC, CBN-A, CBN-A, CBN
 • Krampstillend: THC-A, THC, THC, CBD
 • Eetluststimulans: THC
 • Suppressor van eetlust: THCV
 • Botstimulator: THC-A, THCV, CBD, CBDV, CBC, CBC, CBG
 • Bronchusverwijder: THC
 • Slaaphulpmiddelen (anti-slapeloosheid): CBD, CBC, CBN

Twee betrokken bedrijven

Medische marihuana Whistler Corporation heeft in Canada bekendgemaakt dat het van plan is om een ​​nieuw cannabisextract uit te brengen van een plant met een "uniek fenotype", dat zowel rijk is aan CBG als THC. Dit is enigszins ongebruikelijk, omdat CBG meestal in hogere hoeveelheden in hennep voorkomt dan in marihuanabloemen (knoppen).

Whistler CBG-olie-1024x819

Dit concentraat zal worden verdeeld onder patiënten die geregistreerd zijn bij WWMC. Dit in de hoop meer te leren over de therapeutische effecten van CBG. Vooral wanneer deze cannabinoïde wordt geconsumeerd in het gezelschap van THC.

"We zijn erg blij dat we CBG kunnen aanbieden aan onze patiënten. En we hopen dat het een heleboel voorwaarden zal uitbreiden "WWMC

Fundamenteel onderzoek heeft aangetoond dat CBG een verscheidenheid aan effecten heeft in een celcultuur en op (laboratorium) dieren. Het werkt als een ontstekingsremmend, pijnstillend en antischimmelmiddel. CBG wordt momenteel onderzocht voor mogelijke behandeling van vele aandoeningen. Het zal worden gevonden in de behandeling van kanker, glaucoom en inflammatoire darmaandoeningen. CBG lijkt ook nuttig voor neurovegetatieve ziekten zoals de ziekte van Huntington.

dance-saint-guy
Oude beschrijving van de ziekte van Huntington: tekening van jongens die lijden aan "chorea" (dans van Saint Guy)

Eerder dit jaar lanceerde een ander bedrijf een op CBG gebaseerd product. Het is het bedrijf Axim Biotechnologies gevestigd in Nederland. De AX-1602 is voorgeschreven voor een klinische proef . Deze voor de behandeling van huidziekten, zoals psoriasis en eczeem.

Axim-foto-1
AX-1602

Axim beweert dat CBG een enorme werkzaamheid heeft getoond als een ontstekingsremmer. Het vertoont verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het vermogen om de proliferatie van tumorcellen in vitro en in vivo te "vertragen".

Therapeutische conclusies

De chemie van cannabis kan voor de leek ingewikkeld en verwarrend worden. Echter, een beetje kennis over de rol van sommige dominante cannabinoïden kan nuttig zijn bij het begrijpen van plantentherapie en waarom het door velen wordt beschouwd als zo'n krachtig medicijn dat bijna volledig verstoken is van verslaving of schadelijke bijwerkingen.

Tags: cannabinoïdenCBG