dichtbij
Wetenschap

Juvenile & synergistic cannabichromene CBC

Jeugd en synergetische CBC
Blog-Cannabis

Herontdekking van cannabichromeen (CBC)

Cannabis bevat meer dan 460-chemicaliën waarvan meer dan 60 bekend staat als cannabinoïden. Cannabinoïden in de 101-groep zijn verantwoordelijk voor de meeste farmaceutische effecten van cannabis, waarvan de CBC er één is. Cannabichromeen (CBC) is een overvloedige natuurlijke fytocannabinoïde, maar het is slecht bekend in de cannabisindustrie. Het wordt echter door verschillende onderzoeken erkend als een uitstekende ontstekingsremmende en effectieve pijnstiller, maar heeft ook regeneratieve eigenschappen; gegevens die ons in staat stellen om dit fytocannabinoïde "juveniel" met groot therapeutisch potentieel te identificeren.

Cannabichromene (CBC)

CBC-1-2

CBD wordt geproduceerd door enzymatische omzetting van de cannabigerol-precursor (CBG), evenals THC en CBD. De cannabigérolique zuur (CBGA gedecarboxyleerd tot CBG) reageren met een enzym in het glandulaire trichomen van de plant om de cannabichroménique acid (CBCA) te vormen, en dan op zijn beurt ondergaat decarboxylering CBC worden. CBC heeft dezelfde moleculaire formule als THC en CBD. Wat bindt aan de receptoren CB1, die gemeenschappelijk is voor alle fytocannabinoïden, maar we weten nog niet hoe het zijn effect op cannabinoïde-receptoren uitoefent, kunnen we alleen maar zien de vele therapeutische effecten, en het feit dat n ' is niet psychotroop zoals THC. Verschillende studies, hoewel voorlopig, hebben aangetoond dat het potentieel van CBC wordt uitgeoefend op immunologische (immuunsysteem) en homeostatische processen (stabiliteit van de neuromediator).

hersenletsel

antidepressivum

Een onderzoek naar ratten in 2010 toont aan dat zowel CBC als CBD een effect hebben op de symptomen van depressie. De CBC veroorzaakt een vermindering van de immobiliteit en dit proportioneel volgens de toegediende dosis (bijv. 40 / 50 mg / kg via het onderzoek bij ratten).

Blauw voelen
Blauw voelen

Met behulp van knaagdiermodellen ontdekten onderzoekers van de University of Mississippi dat ratten die met CBC werden behandeld significant beter scoorden op stresstests. Chronische stress wordt beschouwd als een van de primaire oorzaken van depressie.

Anti-inflammatoire

ontsteking, gewrichtspijn-relife

Nog een 2010-studie, nog steeds bij dieren, bewijst dat CBC het oedeem van zwelling veroorzaakt door lipopolysaccharide (een component van de bacteriële wand, beschouwd als immunologisch negatief) kan verminderen. De studie bepaalde dat de synergetische activiteit van THC en CBC een belangrijk ontstekingsremmend effect had.

als gelezen Alcohol verhoogt agressie, marihuana vermindert het

Anti-nociceptieve werking (pijnstillend)

CBC-3-2
CBC om de overlevingskans van volwassen stamcellen te verhogen (Sensiseed.com)

ander studie gepubliceerd in 2011 toont aan dat de combinatie van CBD en CBC pijn veroorzaakt door zenuwschade (nociceptief) bij ratten vermindert. Er is een complexe interactie waargenomen tussen de eiwitten die de ant nociceptieve activiteit en fytocannabinoïden controleren. Interessant is dat deze effecten werden geblokkeerd door CB1-receptorantagonisten, wat aangeeft dat CBC affiniteiten heeft met dergelijke cannabinoïde-receptoren, een unieke synergie.

Intestinale motiliteit

f22e2a22b16aa787c072fad77641d3d7

Onderzoekers hebben aangetoond in 2012 dat de CBC de gastro-intestinale hypermotiliteit (diarree) bij ratten kon kalmeren en normaliseren, en zonder de doorvoer te verminderen, evenals diarree (medicatie) (waardoor constipatie optreedt). CBC toont veelbelovend voor op cannabis gebaseerde behandelingen voor inflammatoire darmaandoeningen.

Neuroprotectie

functie

CBC zou de levensvatbaarheid, de vitaliteit en het overleven van de cel verhogen. Dit is wat we bewijzen 2013-onderzoek bij muizen... CBC werkt op het metabolisme en levert energie voor cellulaire chemische reacties. Neuronen zijn direct betrokken bij de reparatie en homeostase van onze lichaamscellen. De CBC demonstreert nogmaals, door zijn aard, zijn grote therapeutische potentieel, het zou veelbelovend kunnen zijn in veel toepassingen.

Antischimmel en antibacterieel

5-medisch-benefits-cbc-antifungale

Een andere studie vond dat CBC significante antibacteriële eigenschappen had. De cannabinoïde zou de kolonies van de gevreesde E. coli en stafylokokken verminderen. CBC heeft ook schimmelwerende eigenschappen en kan even effectief zijn als vancomycine tegen MRSA.

Synergie tegen kanker

Selon Halent Labs, een laboratoriumtestcentrum, wordt aangenomen dat de CBC ontsteking en pijn remt, maar ook botgroei stimuleert en de groei van kankertumoren remt. CBC heeft regeneratieve en antiproliferatieve effecten door zijn interactie met anandamiet, het natuurlijke endocannabinoïde dat door het lichaam wordt aangemaakt. CBC remt de absorptie van anandamide, waardoor het langer in het bloed kan blijven. Anandamide beïnvloedt de CB1- en CB2-receptoren, waarvan is gebleken dat ze vechten tegen borstkanker bij de mens.

als gelezen Een kauwgom tegen opioïde-verslaving

kanker

CBC heeft niet alleen zijn eigen voordelen, maar het lijkt te werken met alle andere cannabinoïden (CBD, CBN, THC etc.) om een ​​synergetisch effect te produceren.

CBC Jeugdige overvloed

Een studie gedaan in 1975, gemaakt op monsters van Sativa Landrace (groeiend op hun respectieve territoria) ontdekken we dat cannabichromeen de tweede meest voorkomende cannabinoïde is - het vertegenwoordigt 64% van het totale gehalte aan cannabinoïden! Maar de studie gebeurt in de jaren van de 70, vandaag wordt marihuana gekruist om hoge THC-tarieven te krijgen, en voor een decennium CBD ... wat indirect de CBC-snelheid zou verlagen ...

landrance1

Een andere studie publiceerde deze keer in 2002, toont aan dat CBC domineert wanneer de plant juveniel is en dat de concentratie afneemt op de eindvervaldag. CBC degradeert van nature in canabicyclol wanneer het wordt blootgesteld aan licht of warmte, net als THC dat degradeert tot cannabinol (CBD)

CJP-variëteiten

Morfologische varianten van marjana werden ontdekt door dezelfde studie van 2002 gemaakt op Sativa Landrace, De overerving van chemisch fenotype in Cannabis sativa L. Dit zijn variëteiten met een 'verlengd juveniel chemotype'. Van configuratie zijn de bladeren die de bloemen omringen (de kop) veel kleiner en produceren minder trichomen.

landrance2

De studie stelt ook dat deze rassen (CJP) CBC hebben een hoge tarief dat wordt verlaagd, afhankelijk van het licht, maar dat deze planten zijn een belangrijke grondstof tot hoge zuiverheid Farmacopee - in termen van CBC ^^

Cannabichromene is een CB2-cannabinoïde receptoragonist

Nog een laatste 2018-onderzoek Cannabichromene (CBC) is een van de meest voorkomende fytocannabinoïden in cannabis. Het heeft bescheiden anti-nociceptieve en ontstekingsremmende effecten en versterkt bepaalde effecten van Δ9-tetrahydrocannabinol (THC) in vivo. CBC kan bijdragen aan de potentiële therapeutische werkzaamheid van bepaalde cannabispreparaten, mogelijk door de modulatie van CB2-ontsteking.

Ontdek de cannabinoïden van de cannabisplant

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: cannabinoïdenCBCZoeken