dichtbij
Sante

CBN: een natuurlijk slaapmiddel

De cannabinoïde verantwoordelijk voor een betere nachtrust
Blog-Cannabis

Wat is cannabinol?

CBN is de cannabinoïde die verantwoordelijk is voor een betere nachtrust

Tegenwoordig erkennen ontwikkel- en onderzoeksmogelijkheden in de cannabissector dat de factor die verantwoordelijk is voor slaap de cannabinoïde is die algemeen bekend staat als CBN. Heb je nog wat canna-bloemen in een oude doos? Zeker, het kan zijn dat het veel minder sterk is in THC. Maar het is zeer waarschijnlijk dat uw inhoud is geladen met CBN

Wat is CBN?

CBN wordt gevormd uit THC "ranzig" of "niet vers". Het heeft gezondheidsvoordelen en is ook effectief voor de behandeling van psoriasis en brandwonden. Veel consumenten geven er de voorkeur aan om vooral 's avonds en voor het naar bed gaan (44% na het werk en 22% voor het naar bed gaan) gebruik te maken van de effecten van de plant, volgens een enquête.

Als u een onderzoek doet naar reguliere gebruikers van cannabis, zult u merken dat velen van hen het consumeren voordat ze gaan slapen. Trouwens, het is als een ritueel of een noodzaak. Studies over de jaren leggen precies uit hoe marihuana ons helpt een diepe, continue slaap te vinden. Exclusief de Sativa-stam die je wakker houdt, hebben alle consumenten al opgemerkt dat cannabis een enorm potentieel heeft om rustig in slaap te vallen, zelfs na eenmalig gebruik. Onder de belangrijkste manieren waarop CBN een goede nachtrust helpt, wordt gemeld dat sluimer gemakkelijker is, langer slaapt, rustiger ademt en meer herstellend werkt.

als gelezen
Chef-kok in kruiden en terpenen

CBN: beter slapen

CBN heeft ook een psychoactief effect, maar de effecten zijn veel minder intens dan die geproduceerd door THC. Het algemene gevoel dat het gevolg is van het gebruik van CBN is meestal een milde dronkenschap en een gevoel van dronkenschap. Naast verlichting met zijn psychoactieve effecten, heeft CBN een uniek profiel van geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen.

Een van de voordelen waarvoor het wordt gebruikt bij slaapstoornissen (slapeloosheid), is te wijten aan zijn krachtige kalmerende werking. Verbruik van 2,5-5 mg CBN zou voor een ontspannend effect zorgen vergelijkbaar met het effect dat we verkrijgen voor het gebruik van 5-10 mg Diazepam (Valium, Clonex).

Andere medische effecten

Naast het verzachtende en verdovende effect, wordt CBN als antibacterieel beschouwd. Een studie uitgevoerd in 2008 in Italië toonde aan dat cannabinoïden een grote invloed hebben op de bacterie MRSA (methicilline-resistente Staphylococcus aureus). Bij lokale behandeling is het ook veelbelovend voor brandwonden en psoriasis. Onder de vele medische voordelen kan het ook helpen om het immuunsysteem in balans te brengen, de pijn te verlichten, de intraoculaire druk te verminderen (wat erg handig is voor mensen die last hebben van glaucoom) en spasmen te verzachten. Dit helpt enorm bij epileptische aanvallen of ernstige epilepsie zoals de Tourette.

Een gebrek aan studies over CBN wordt opgemerkt. Maar voorlopige studies beweren dat het ook wordt toegeschreven aan de verbetering en stimulatie van fractuurgenezing en botgroei.

als gelezen
Tilray zal cannabis exporteren voor onderzoek in de Verenigde Staten

Hoe is CBN gemaakt?

Cannabinol (CBN) is het resultaat van chemische afbraak van THC. Het is dan wanneer de THC wordt geoxideerd (blootgesteld aan contact met de lucht), het veroudert en omzet in CBN. Hoe meer de THC verdwijnt en verdwijnt, hoe meer de CBN-effecten toenemen. Op verse cannabisbloemen wordt een hoog percentage van een cannabinoïdezuur, THCA, verkregen. Deze wordt de THC tijdens een genoemd proces decarboxylatie . De blootstelling van bloemen aan UV-stralen of aan de buitenlucht zal resulteren in het verlies van waterstofmoleculen. De oxidatie zal dus THCA in CBNA en vervolgens in CBN maken.

Dientengevolge, cannabis "verouderd" voor een lange tijd onder niet-optimale omstandigheden. Dus de psychoactieve effecten verdwijnen beetje bij beetje. Ze worden rijk aan CBN in plaats van THC. En om deze reden zijn veel consumenten voorzichtig om cannabis in donkere, verzegelde potten te houden. Dit is om UV-stralen en zuurstof te blokkeren.

Omdat CBN is afgeleid van de afbraak van THC, is het vaak afwezig in onze bloemen. Dit betekent niet dat u uw cannabisbloemen in de openlucht moet bewaren en degraderen. Tegenwoordig werken verschillende bedrijven aan de ontwikkeling van producten op basis van CBN. En in de toekomst kunnen we oliën, capsules, pleisters en voedingsproducten vinden om van alle voordelen van CBN te genieten.

Tags: CBNGeneeskundeZoeken