dichtbij
Sante

Therapeutisch potentieel

Hoe cannabis verschillende delen van het lichaam beïnvloedt
Blog-Cannabis

Therapeutisch potentieel - Hoe cannabis verschillende delen van het lichaam beïnvloedt

Medische marihuana heeft ons de afgelopen jaren bewezen een duidelijk therapeutisch potentieel te hebben dat een breed scala aan ziekten en gezondheidsproblemen regelt. Regelmatig gepubliceerde onderzoeken tonen aan dat cannabiscomponenten zeldzame en unieke effecten hebben op de gezondheid - en zonder dat de bijwerkingen van chemische geneesmiddelen het onaanvaardbare veroorzaken.

Cannabinoïden en terpenen

terpeenvrije cannabis

Cannabinoïden en terpenen, evenals flavonoïden zijn enkele van de belangrijkste componenten van de cannabisplant. Het menselijk lichaam heeft receptoren die specifiek zijn voor cannabinoïden, het produceert verschillende endocannabinoïden, afgeleid van vetzuren die binden bij activering - de hersenen, via het hart en het maagdarmkanaal, daarna de botten en spieren.

1457051207

Het "endocannabinoïde systeem"

Cannabinoïden THC en CBD zijn organische verbindingen die een interactie aangaan met het endogene cannabinoïdesysteem (dat zijn oorsprong vindt in het lichaam). Wanneer geconsumeerd door mensen, worden ze geassimileerd door CB1- en / of CB2-receptoren; deze receptoren zijn verdeeld in het menselijk lichaam en vormen het "endocannabinoïde systeem".brain_receptor

als gelezen
ANSM lanceert de evaluatie van therapeutische cannabis

De relevante delen van het lichaam

Deze receptoren zijn aangetroffen in het centrale zenuwstelsel (centraal zenuwstelsel = hersenen en ruggenmerg), veel perifere weefsels en verschillende organen, vooral in het zenuwstelsel en het immuunsysteem, dus cannabis kan nuttig zijn voor behandel ziekten gerelateerd aan de delen van het lichaam

gezondheid cananbinoids-chart

medische marihuana-benefits-hippy-weedmemes

Tags: EtudeGeneeskundeTHC