dichtbij
Sante

THC gezondheidsvoordelen

Blog-Cannabis

THC-gezondheidsvoordelen - THC ontwikkelt gezondheidsvoordelen hier zijn zeven van de belangrijkste

THC: 9 Δ-tetrahydrocannabinol, de psychoactieve cannabinoïde is het meest bekend vooral omdat het verantwoordelijk is voor onze "high" effect, maar ook omdat het bevat ook een sterke medische potentieel geïnteresseerde consumenten van medicinale cannabis, en in het bijzonder merken aantrekkelijk voor recreatieve cannabisgebruikers. Naast het bekende psychoactieve effect, is THC ook verantwoordelijk voor bepaalde medische kenmerken van de plant. Deze eigenschappen zijn getest en bevestigd door talrijke onderzoeken die in verschillende landen zijn uitgevoerd.

1. pijnstillend

Cannabis helpt veel patiënten met chronische pijn om hun kwalen te verlichten.
THC werkt via receptoren van het endocannabinoïdesysteem in het lichaam
Het werkt als een uitstekende zeer krachtige natuurlijke pijnstiller

.2. Behandeling van posttraumatische stressstoornis

Een van de effecten van THC op de korte termijn is de lichte en tijdelijke verstoring van het geheugen. Deze invloed kan door velen als een nadeel worden begrepen, maar bij mensen met PTSS introduceert THC hetzelfde mechanisme en helpt ze om vooruit te komen en moeilijke herinneringen het hoofd te bieden. Een studie gepubliceerd in 2014 (in de context van posttraumatische zorg) onthulde dat cannabisgebruik ook de door dit fenomeen veroorzaakte schade kan helen, medicinale cannabis wordt ook gebruikt in Amerikaanse veteranen.

3. Verlichting van misselijkheid en braken

Bijvoorbeeld; Kankerpatiënten lijden aan misselijkheid en braken vanwege de wens van het lichaam om de toxines te verwijderen die tijdens chemotherapie binnenkomen.
THC helpt deze ongemakkelijke gevoelens te verminderen en helpt het lichaam omgaan met de aanwezigheid van toxines en verbetert daarmee de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk.

als gelezen Ierland beschouwt medicinale cannabis

4. Stimulatie van eetlust

De bekende fenomeen hapjes (de wens om veel eten en al), na cannabis, is eigenlijk hebben een verhoging van de activiteit van bacteriën in de maag veroorzaakt door de aanwezigheid van THC in het bloed dat uit het spijsverteringskanaal .
Bij sommige patiënten is het effect van de eetlust de essentie van de behandeling, vooral bij patiënten met gastro-intestinale problemen zoals de ziekte van Crohn, maar ook voor patiënten die moeite hebben met eten onder invloed invloed van verschillende medicijnen en de noodzaak om de natuurlijke eetlust aan te moedigen.

5. Glaucoom behandeling

Uit onderzoek in de 70-jaren is gebleken dat cannabis de meeste symptomen verlicht die patiënten ervaren van glaucoom en andere oogziekten, vooral die welke druk op de oogzenuwen veroorzaken.
De vermindering van de druk op de zenuw verhindert hun desintegratie en dus ook hun dood (het proces vindt plaats in een later stadium van de ziekte). Cannabisgebruik beschermt de ogen van patiënten actief en verwerpt de verslechtering van de ziekte. In Israël is glaucoma opgenomen in de lijst met indicaties voor medicinale marihuana-vergunningen.

6. Verlichting van slaapstoornissen en slapeloosheid

Veel onderzoeken uitgevoerd in slaaplaboratoria over de hele wereld tonen aan dat cannabis bijdraagt ​​aan een goede slaapkwaliteit op vele parameters, waaronder de tijd van in slaap vallen die korter is, met name de REM ("snelle oogbeweging") ) die ook korter is.
Cannabis is een nog effectievere behandeling voor ernstige slaapproblemen, zoals slapeloosheid (chronische slapeloosheid) in vergelijking met de meeste chemische substituten die beschikbaar zijn voor het publiek in apotheken, het is natuurlijk het veiligst om te gebruiken.

als gelezen Negatieve effecten van cannabis neutraliseren

7. Hulp bij de behandeling van astma

Verschillende studies aan Amerikaanse universiteiten hebben aangetoond dat THC-doses astma-aanvallen helpen stoppen: THC veroorzaakt een vergroting van de bronchiën en zorgt voor een vrije en ontspannen ademhaling. THC-moleculen verdoven de gevoelige gebieden in de keel die de stuiptrekkingen veroorzaken en kalmeren deze effectief totdat de crisis is gestopt. Aangezien roken over het algemeen niet wordt aanbevolen voor de gezondheid en ernstige schade kan veroorzaken, is de aanbevolen methode voor de behandeling van astma door spuiten.

Professor 1982, Raphael Mechoulam, citeerde in 10 al: "Als cannabis legaal was, zou het onmiddellijk 20% XNUMX% van de momenteel gebruikte medicijnen vervangen"
Professor Raphael Mechoulam, de Israëlische chemicus die 50 jaar geleden THC ontdekte, ontving een eredoctoraat van de Ben Gurion University voor zijn studie van cannabinoïdes.Malgré de politieke problemen die het werk Mechoulam het hebben begeleid Amerikaanse anti-drug autoriteit (NIDA) gaf hem een ​​award voor zijn unieke 2011 werk dat het project van zijn leven maakt.

Tags: GeneeskundeTHCtherapeutische